2 uien,
gesnipperd
30 g verse gember, fijngehakt
2 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Indisch
200 ml lichte vetarme kokosmelk (5-7%)
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
4 eetl. plantaardige olie
2 kipfilets à 125 g
1 grote ui, gesnipperd
2 kleine wortelen, in dunne reepjes
100 g Chinese kool of (pak-choi), gesneden
100 g groene asperges, in kleine stukjes gesneden
200 g boekweitnoedels, gekookt
100 g rode kool, gesneden
2 eetl. gehakte cashewnoten
1 limoen, in partjes
4 eetl. basilicumblaadjes
4 eetl. korianderblaadjes |
Verhit voor de
saus 1 eetlepel olie in een grote sauspan, voeg de uien en gember
toe en roerbak 3-5 minuten. Voeg het Knorr Vloeibare Bouillon
Indisch toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk, 200 ml water en
het Knorr Bouillonketeltje Kip toe. Laat ongeveer 15-20 minuten
sudderen; het moet iets dikker worden.
Bak de kipfilet in een pan met 2 eetlepels olie goudbruin en gaar,
zet opzij om af te koelen. Trek de kip (wanneer voldoende afgekoeld)
in lange reepjes en zet opzij in een kom.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de
uien, wortelen, Chinese kool en asperges toe en roerbak ongeveer 5
minuten. Voeg de noedels en de saus aan de groenten toe en meng
alles tot het geheel net gecombineerd is, warm kort door.
Schep het gerecht in de kommen. Serveer bestrooid met de rode kool,
gehakte cashewnoten, een limoenpartje, basilicum- en
korianderblaadjes. |