300 g kipfilet
200 g snijbonen
95 g ui
234 g venkel
200 g winterpeen
30 ml olie |
Snipper de ui
grof, snij de snijbonen in ruitjes, snij de winterpeen in blokjes en
snij de venkel in reepjes. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de
marinademix met 2 eetl. olie in een kom en voeg hier de kipfilet aan
toe. Marineer de kip 10 min.
Verhit een hapjespan of wok en bak hierin de gemarineerde kipblokjes
goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak
ze nog 4 à 5 min. mee.
Voeg de sausmix en 175 ml water toe aan de kipfilet. Breng het
geheel al roerend aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en
laat het op een laag vuur 10 min. zachtjes stoven.
Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Als het water kookt, haal
de pan van het vuur en voeg de couscous met rozijnen en 1 eetl. olie
toe. Roer goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de
couscous ca. 5 min. staan, totdat al het water opgenomen is.
Serveer de saus over de couscous. |