500 g
diepvriesfrites
paprikapoeder
(vers)gemalen zwarte peper
5 eetl. Solo Vloeibaar Light
4 grote tomaten
2 teentjes knoflook
1 krop bindsla (ongeveer 300 g)
400 g kipfilet
½ eetl. gedroogde oregano
bouillonpoeder
6 eetl. dressing van zongedroogde tomaatjes (zelfgemaakt* of
kant-en-klaar) |
Verhit de oven
voor op 220°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de frites in
het bakblik, strooi er een 1/2 eetlepel paprikapoeder en zwarte
peper over en spuit er 2 eetlepels vloeibare margarine over. Meng
goed door. Verspreid de frites regelmatig over het bakblik. Zet het
bakblik bovenin de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de frites
goudbruin zijn. De frites af en toe omdraaien met een lepel.
Was in de tussentijd de tomaten. Kerf de bovenkant van de tomaten
kruislings in. Doe ze in een ovenschaal waar ze net in passen en
druppel een beetje vloeibare margarine in de inkerving. Plaats de
schaal met de tomaten onder de frites in de oven en bak 20 minuten.
Schil en hak de knoflook fijn. Snijd, was en droog de sla. Snijd de
kipfilet in reepjes van 2 cm dik. Bestrooi de kipreepjes met 1
theelepel paprikapoeder en 1 theelepel zwarte peper, oregano, de
gehakte knoflook en een mespuntje bouillonpoeder.
Laat een grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit de rest van de
vloeibare margarine in de pan en leg de kipreepjes naast elkaar in
de pan. Bak ze 4 minuten aan elke kant.
Doe de sla in een kom en meng er de dressing door. Bestrooi de
aardappelen en de tomaten met een mespuntje bouillonpoeder.
Verdeel de kip, tomaten en aardappelen over 4 borden. Serveer de
salade apart erbij.
* Voor een zelfgemaakte dressing met zongedroogde tomaatjes mengt u
2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie met 2 eetlepels mayonaise
light, 2 eetlepels sinaasappelsap, een beetje fijngehakte peterselie
en een mespuntje zwarte peper. |