8 gekookte
bieten, in vieren
2.5 eetl. plantaardige olie
8 biologische vrije uitloop eieren
2 theel. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
150 g champignons, schoongemaakt en in plakjes
2 ongekookte rode bieten, geschild en geraspt
150 g panklare spinazie, grof gesneden
100 g verse geitenkaas |
Verwarm de oven
voor tot 180°C. Rooster de in vieren gesneden bieten ingevet met een
beetje olie 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze
tussentijds eenmaal om. Neem ze uit de uit de oven en laat ze
afkoelen.
Klop de eieren met de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten los in een
grote kom. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte bieten.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan (28 cm ø) met
anti-aanbaklaag. Draai de pan zodat de hele bodem bedekt is met
olie. Bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur. Schenk het
eimengsel in de pan en roer het ei door de champignons. Strooi de
geraspte biet over de omelet.
Bak de omelet totdat de onderkant droog en lichtbruin is. Keer de
omelet met behulp van een spatel en bak de andere kant in 3-4
minuten.
Serveer de omelet met de spinazie, de geroosterde bieten en de
geitenkaas. Serveer eventueel jonge bladsla als extra groenten op de
omelet. |