1 kg kruimige
aardappels
4 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
4 biefstukjes
5 eetl. vloeibare margarine
7½ ml Knorr Vloeibare Bouillon Rund
600 g gewassen, gesneden andijvie |
Schil de
aardappels en snijd in gelijke stukken. Zet de aardappels op in een
laag koud water. Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in schijfjes. Rits de naaldjes
van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Bestrooi de biefstukjes om en om met wat peper.
Verwarm 3 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de
biefstukjes op hoog vuur goudbruin en laat op iets lager vuur verder
bakken tot de gewenste gaarheid*. Keer geregeld. Haal ze uit de pan
en dek de biefstukjes af met aluminiumfolie.
Voeg aan het bakvet in de pan 1/3 van de knoflook en de rozemarijn
toe, bak ca. 2 minuten. Voeg 250 ml warm (maar niet kokend) water en
het Knorr Sausketeltje Intens toe. Laat 1 minuut rusten, roer het
Sausketeltje er met een garde goed door tot het is opgelost en laat
de saus al roerende op laag vuur 1 minuut zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de rest van de vloeibare margarine in een wok en
bak hierin de rest van de knoflook 2 minuten. Voeg de andijvie (met
aanhangend water) toe en bak deze 3 min.
Schep de aardappelen en andijvie op 4 warme borden, leg de biefstuk
ernaast en schep er wat rozemarijnsaus over.
Bak biefstukjes op matig hoog vuur in 3 minuten rood van binnen, in
5 minuten rosé en 8-10 minuten doorbakken. |