800 g geschilde
krielaardappeltjes
600 g geschrapte worteltjes
2 kleine uitjes
400 g gehakt
4 eetlepels fijngehakte peterselie
1 blokje Knorr Finesse Bouillon Mediterraan
4 eetlepels vloeibare margarine |
Zet de
krielaardappeltjes op in een laag koud water en kook ze in ca. 10-15
minuten bijna gaar. Afgieten.
Snijd de worteltjes in stukjes en kook ze in ca. 10 min. gaar.
Afgieten.
Pel en snijd ondertussen de uien fijn. Meng in een kom het gehakt
met de uien, de peterselie en een ½ verkruimeld bouillontablet. Vorm
met natte handen 8 platte balletjes van het gehakt.
Verwarm de helft van de margarine in een grote pan en bak hierin de
gehaktballetjes in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en
goudbruin.
Verwarm de rest van de margarine in een andere pan of hapjespan en
bak hierin de krielaardappeltjes in 5-8 minuten goudbruin.
Verkruimel de rest van het bouillontablet over de gebakken
aardappeltjes. Afgieten en op smaak brengen met wat peper en zout.
Verdeel de gebakken kruidenaardappeltjes, de worteltjes en de
gehaktballetjes over 4 borden. |