Recept 259, Pompoenrisotto met salie en Parmezaan.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 kleine pompoen (bijv. flespompoen of Hokkaido)
75 g Parmezaanse kaas
2 Knorr Groentebouillon tabletten
8 verse salieblaadjes (eventueel)
4 eetl. vloeibare margarine
250 g risottorijst (bijv. Arborio)
150 ml droge witte wijn

Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de pompoen, verwijder de zaden, snijd hem in parten, snijd de schil eraf en snijd de parten in blokjes van ca. 2 cm. Schaaf 3 eetl. kaasschilfers van de Parmezaanse kaas> en rasp de rest fijn. Los de Knorr Groentebouillon tabletten op in 1¼ l heet water en houd de bouillon tegen de kook aan. Hak 4 blaadjes salie fijn.
Verhit 2 eetl. van de margarine in een hapjespan, bak de hele salieblaadjes knapperig en schep ze met een vork uit de pan. Bak de gehakte salie en de pompoen op een halfhoog vuur in het bakvet totdat de pompoen in ca. 5 min. donkere randjes krijgt. Neem de pan van het vuur. Verhit 1 eetl. van de margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend in ca. 4 min. glazig. Voeg de risottorijst toe en bak al roerende totdat de rijst glazig is. Voeg de wijn toe en kook totdat de wijn is opgenomen.
Voeg in gedeelten de bouillon toe en voeg telkens een volgende portie toe als het vorige is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg als de rijst beetgaar is de pompoen met de salie toe en kook nog ca. 5 min. op een laag vuur. Roer er de geraspte Parmezaanse kaas en 1 eetl. margarine door en garneer de risotto met de Parmezaanse kaasschilfers en de gebakken salieblaadjes.

      

Bron: www.knorr.com/nl