100 g
boekweitmeel
150 g speltmeel
mespunt jodiumhoudend zout
100 g margarine
4 eieren
200 g prei
250 g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons en
witte champignons)
1 rode paprika
1 eetl. plantaardige olie
125 ml kookroom
1 Knorr Bouillonketeltje Paddenstoelen
Extra nodig: lage vorm ų 28 cm bodem bekleed met bakpapier en randen
ingevet |
Meng het
boekweitmeel met het speltmeel, zout, margarine, 1 ei en 2 eetl. ijskoud
water. Meng tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met meel
gestoven werkvlak tot een ronde lap van 32 cm. En leg het deeg in de
vorm. Prik de bodem op verschillende plaatsen in met een vork en zet
de vorm met het deeg 30 minuten in de koelkast.
Schuif het ovenrooster op de onderste richel in de oven. Verwarm de
oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C). Maak de prei schoon en
snijd ze in ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in
plakjes of in stukken. Maak de paprika schoon en snijd hem in
stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de prei met de
paddenstoelen en de paprika al omscheppend ± 5 minuten.
Bak de taartbodem 15 minuten op het ovenrooster onderin de oven.
Schep de kookroom met 3 eieren en het Knorr Bouillonketeltjes door
het preimengsel. Doe het mengsel over in de voorgebakken taartbodem
en bak de boekweitquiche met paddenstoelen in ± 35 minuten in het
midden van de oven gaar en lichtbruin.
Neem de quiche uit de oven, laat hem 15 minuten afkoelen en snijd
hem in punten. Serveer met een kleurige salade naar keuze. |