300 g tarwe
noedels
3 eetl. sojasaus
2 theel. vissaus
2 theel. Knorr vloeibare bouillon Thai
2 eetl. tamarinde
1 eetl. melassestroop
3 theel. palmsuiker
1 limoen, uitgeperst
2 sjalotten
1 wortel
1 paprika
1 teentje knoflook
8 scampi's
2 eetl. olie
2 eieren
1 snufje paprikapoeder
2 eetl. ongezouten pinda's |
Kook de noedels
in gezouten kokend water en zet aan de kant.
Meng de sojasaus, vissaus, Knorr vloeibare bouillon Thai, tamarinde,
melasse, 2 theelepels palmsuiker en de helft van het limoensap.
Schil en snijd de sjalotten en de wortel. Snijd de paprika. Pel en
hak de knoflook fijn.
Halveer de scampi’s in de lengte.
Verhit olie in een wok en kook er de sjalotten en de look. Voeg dan
de scampi’s toe.
Voeg de wortel en de zachte paprika, gevolgd door de noedels en de
op voorhand klaargemaakte saus toe.
Meng goed en breek de eieren er bovenop.
Voeg uiteindelijk het paprikapoeder, 1 theelepel palmsuiker en de
rest van het limoensap toe. Garneer met de pinda's. |