Recept 242, Peterseliewortelrösti met yoghurtsaus en een kruidenslaatje.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

200 g Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 eetl. citroenrasp
1 mespunt gerookte paprikapoeder
400 g peterseliewortel of pastinaken
3 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
3 eieren
peper
3 eetl. olijfolie
1 handvol verse bladpeterselie
100 g rucola
10 blaadjes basilicum

De yoghurtsaus: Meng de Griekse yoghurt met de geplette knoflook, citroenzeste en het paprikapoeder.
De peterseliewortelrösti: Schil en rasp de peterseliewortel of de pastinaken, doe er de losgeklopte eieren bij en kruid met de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten en wat peper.
Verhit de olijfolie in een pan en leg er 3 hoopjes peterseliewortel in. Druk aan en bak tot kleine rösti-pannenkoekjes. Zorg dat ze aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
Het kruidenslaatje: Meng de bladpeterselie met de rucola en enkele blaadjes basilicum.
Serveer de rösti met een beetje van de kruidensla en de yoghurtsaus.

      

Bron: www.knorr.com/nl