200 g Griekse
yoghurt
1 teentje knoflook
1 eetl. citroenrasp
1 mespunt gerookte paprikapoeder
400 g peterseliewortel of pastinaken
3 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
3 eieren
peper
3 eetl. olijfolie
1 handvol verse bladpeterselie
100 g rucola
10 blaadjes basilicum |
De yoghurtsaus:
Meng de Griekse yoghurt met de geplette knoflook, citroenzeste en
het paprikapoeder.
De peterseliewortelrösti: Schil en rasp de peterseliewortel of de
pastinaken, doe er de losgeklopte eieren bij en kruid met de Knorr
Vloeibare Bouillon Groenten en wat peper.
Verhit de olijfolie in een pan en leg er 3 hoopjes peterseliewortel
in. Druk aan en bak tot kleine rösti-pannenkoekjes. Zorg dat ze aan
beide kanten goudbruin en gaar zijn.
Het kruidenslaatje: Meng de bladpeterselie met de rucola en enkele
blaadjes basilicum.
Serveer de rösti met een beetje van de kruidensla en de yoghurtsaus. |