Recept 241, Zalmpannetje met chorizo.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

50 g chorizo
1 rode chilipeper
400 g witte bonen in blik
100 g zongedroogde tomaten
1 ui
1 courgette
2 paprika's
50 g waterkers
4 eetl. plantaardige olie
4 stukken zalmfilet à 80 g
400 g tomatenblokjes in blik
2 Knorr Bouillonketeltje Vis
50 g groene olijven zonder pit of 50 g zwarte olijven zonder pit
peper

Snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd de rode chilipeper fijn. Spoel de witte bonen af en leg ze opzij. Snijd de zongedroogde tomaten en de ui in reepjes. Snijd de courgette en de paprika's in gelijke blokjes. Snijd de waterkers fijn.
Bak de chorizo 5 minuten in olie, spoel de zalm af en zet opzij. Bak de zalm in het chorizovet tot hij mooi goudbruin is. Zet opzij. Bak alle groenten 5 minuten in hetzelfde vet.
Voeg de gehakte tomaten en de Bouillonketeltjes Vis toe en voeg eventueel wat water toe. Voeg de vis, chorizo, olijven en de gespoelde witte bonen toe aan de pan en kook deze op een heel laag vuur gedurende 40 minuten.
Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de waterkers en de gesneden rode chilipeper op. Lekker met quinoa.

        

Bron: www.knorr.com/nl