1 kg
bloemaardappelen
5 eetlepels vloeibare margarine
600 g snijbonen
4 ongepaneerde schnitzels
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
4 plakjes Parmaham
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
150 ml droge witte wijn
2 theelepels fijngehakte verse of gedroogde salie |
Schil en snijd
de aardappelen in blokjes. Kook ze gedurende 10 minuten, giet ze af
in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een wok en bak hierin de
warme aardappelblokjes gedurende 15 minuten op een matig vuur.
Geregeld omscheppen.
Snijd ondertussen de snijbonen schuin in stukjes, kook ze in kokend
water gedurende 8 minuten. Afgieten. Voeg het Knorr Bouillonketeltje
Groenten toe, laat het smelten en schep het erdoor.
Snijd in de tussentijd de schnitzels en plakjes Parmaham elk in 4
stukjes. Bestrooi de schnitzeltjes met peper, zout en de salie.
Verhit 2 eetlepels margarine in een grote pan. Bak hierin de
mini-schnitzels rondom bruin. Bak de stukjes Parmaham gedurende 30
seconden en leg ze op de schnitzeltjes. Voeg het Knorr
Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten, schud de pan heen en
weer. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat de jus 2 minuten
pruttelen, voeg een scheutje water en 1-2 theelepels mosterd naar
smaak toe en warm nog heel even door.
Verdeel de aardappeltjes en snijbonen over 4 warme borden. Schep het
vlees ernaast. |