2 zoete
aardappelen
3 dl room
4 eetl. Solo Vloeibaar
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
1 ananas
4 varkenskoteletten
3 eetl. suiker
pimentpoeder |
Warm de oven
voor op 150°C.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Warm de room in een pannetje op zonder aan de kook te laten komen en
smelt er het Knorr Bouillonketeltje in.
Smeer de bodem van een ovenschotel in met 1 eetlepel margarine,
schik daarop de helft van de zoete aardappelschijfjes en giet er de
helft van de room over.
Kruid met peper en zout en vul dan de schotel verder met de rest van
de schijfjes en de room.
Dek de schotel af met een stuk aluminiumfolie en schuif 35 minuten
in een op 150°C. voorverwarmde oven.
Haal het zilverpapier van de schotel en laat nog 10 minuten verder
garen.
Schil ondertussen de ananas ,verwijder de harde kern en snijd het
vruchtvlees in beetklare stukjes.
Bak het vlees 3 minuten aan iedere kant in 2 eetlepels margarine en
houd warm.
Giet de rest van de margarine in een pan en roerbak de ananas met de
suiker en het pimentpoeder tot ze licht karamelliseren.
Schik het vlees op de borden, schik er een portie gratin langs en
werk af met de stukjes ananas. |