Recept 219, Natuurlijk lekker Indiase Jalfrezi met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

1 rode paprika
4 eetl. olie
250 g kipfilet
1 ui
2 tomaten
100 g sperziebonen
1 gele paprika

Snipper de ui grof, snij de tomaten in blokjes en de paprika’s in dunne reepjes. Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 min. voor. Snij al laatste de kipfilet in reepjes.
Meng de marinademix met 2 eetl. olie in een kom en voeg de kipreepjes hieraan toe. Laat de kipreepjes ca. 15 min. marineren.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de Basmatirijst ca. 12 min. Giet de rijst af en laat ‘m even uitdampen (roer goed om).
Verhit ondertussen 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Haal de reepjes vervolgens uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zet de koekenpan terug op het vuur, verhit weer 1 eetl. olie en bak nu de ui en tomatenblokjes ca. 4 min. Voeg dan de paprikareepjes, de sperziebonen, de kruidenmix en 150 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
Voeg al laatste de kipreepjes toe en verwarm het geheel nog ca. 3 min. Serveer de kip Jalfrezi met de Basmatirijst.

          

Bron: www.knorr.com/nl