1 pak Knorr
Wereldgerecht Indiase Kip Tandoori XXL à 478 g
500 g kipfilet
400 g winterpeen
2 stuks komkommer
25 g koriander
20 ml citroensap
500 g vetvrije Griekse yoghurt
4 g gemalen komijnzaad
200 ml crème fraîche light
olie |
Snij de kipfilet
in stukjes. Meng de marinademix met 3 el olie in een kom en voeg de
kip hieraan toe. Laat de kip ca. 10 min. marineren.
Breng ondertussen de rijst met 800 ml water aan de kook. Roer de
rijst goed door en laat met gesloten deksel op laag vuur in 20 min.
droog koken. Je hoeft de rijst niet af te gieten of af te spoelen.
Maak een salade; rasp de wortel en 1 komkommer fijn en meng dit met
wat fijngehakte koriander en de citroensap in een kom. Breng het op
smaak met peper.
Maak een komkommer Raita; snij de andere komkommer in kleine blokjes
en meng dit met de Griekse yoghurt, de mespuntjes komijn en wat
fijngehakte koriander in een kom. Breng het op smaak met peper.
Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de gemarineerde kipfilet
goudbruin en gaar.
Voeg 300 ml water en de sausmix toe aan de kip en roer het goed door
elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes
doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze 1 min. mee.
Serveer de kip, de salade, de komkommer Raita en de rijst apart van
elkaar. |