Recept 218, Indiase Kip Tandoori XXL met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 5 personen:

Bereiding:

1 pak Knorr Wereldgerecht Indiase Kip Tandoori XXL à 478 g
500 g kipfilet
400 g winterpeen
2 stuks komkommer
25 g koriander
20 ml citroensap
500 g vetvrije Griekse yoghurt
4 g gemalen komijnzaad
200 ml crème fraîche light
olie

Snij de kipfilet in stukjes. Meng de marinademix met 3 el olie in een kom en voeg de kip hieraan toe. Laat de kip ca. 10 min. marineren.
Breng ondertussen de rijst met 800 ml water aan de kook. Roer de rijst goed door en laat met gesloten deksel op laag vuur in 20 min. droog koken. Je hoeft de rijst niet af te gieten of af te spoelen.
Maak een salade; rasp de wortel en 1 komkommer fijn en meng dit met wat fijngehakte koriander en de citroensap in een kom. Breng het op smaak met peper.
Maak een komkommer Raita; snij de andere komkommer in kleine blokjes en meng dit met de Griekse yoghurt, de mespuntjes komijn en wat fijngehakte koriander in een kom. Breng het op smaak met peper.
Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de gemarineerde kipfilet goudbruin en gaar.
Voeg 300 ml water en de sausmix toe aan de kip en roer het goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze 1 min. mee. Serveer de kip, de salade, de komkommer Raita en de rijst apart van elkaar.

      

Bron: www.knorr.com/nl