Recept 212, Risotto met witte asperges en spinazie.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

250 g verse spinazie
350 g witte asperges
3 Knorr Bouillon Basis
1 witte ui
3 eetlepels vloeibare margarine
300 g risottorijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
100 ml droge witte wijn
300 g diepvries tuinerwten
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Was en droog de spinazie. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. Breng 1¼ l water aan de kook en los de Knorr Bouillontabletten Finesse Tuinkruiden er in op. Houd de bouillon op en laag vuur warm. Pel en snipper intussen de ui. Verhit 2 eetlepels van de vloeibare margarine in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst al omscheppend de wijn opnemen.
Voeg in gedeelten de bouillon toe. Voeg het volgende deel bouillon pas toe als het vorige geheel door de rijst is opgenomen. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een ruime pan en laat de spinazie al omscheppend in 5 minuten slinken. Kook de asperges tukjes 10 minuten in kokend water en giet ze af.
Voeg als de rijst gaar is de tuinerwten, de spinazie en de asperges toe en warm alle groenten nog 5 minuten mee. Schep de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat de risotto 5 minuten met de deksel op de pan staan en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

        

Bron: www.knorr.com/nl