500 g witte
asperges
2 eetlepels azijn
4 kakelverse eieren gekoeld
200 g gerookte zalm
150 g tempura meel
500 ml zonnebloemolie
1 eetlepel koken, bakken en roerbakken vloeibaar
2 eetlepels paneermeel (grof)
2 eetlepels verse peterselie gehakt
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge á 40 g
extra nodig: ronde steker (ø ca. 10 cm) |
Schil de
asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Doe de schillen in een
pan en zet de schillen onder water, breng het geheel aan de kook,
zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Breng het kookvocht met
een theelepel zout aan de kook en voeg de asperges toe. Breng
vervolgens de asperges aan de kook, zet het vuur uit en laat de
asperges in het vocht afkoelen. Voor gebruik de asperges in het
kookvocht nog even opwarmen.
Breng in een hoge pan 2 liter water met de azijn en 2 theelepels
zout aan de kook. Breek telkens een ei in een koffiekopje, roer met
een garde door het water zodat er een kolk ontstaat. Laat de kolk
een beetje tot rust komen en giet vervolgens in 1 beweging het ei in
het midden van de kolk. Pocheer het ei 5 – 6 minuten. Schep het
gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg het
ei op keukenpapier. Pocheer vervolgens de rest van de eieren op
dezelfde manier.
Hak de zalm fijn en maak het tempurabeslag volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Verhit de olie in een frituurpan. Halveer de asperges dep ze droog,
haal ze door het tempurabeslag en frituur ze in de hete olie. Verhit
de vloeibare margarine en schep het paneermeel en de peterselie
erdoor. Bereid de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Verdeel de zalm met behulp van de ronde steker over het midden van
de borden. Leg het gepocheerde ei op de zalm, verdeel de tempura van
asperges over de borden en schenk de saus over het ei. Bestrooi het
geheel met paneermeel-peterseliemengsel.
|