Recept 204, Gerookte zalm met een gepocheerd ei en aspergesaus.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g witte asperges
2 eetlepels azijn
4 kakelverse eieren gekoeld
200 g gerookte zalm
150 g tempura meel
500 ml zonnebloemolie
1 eetlepel koken, bakken en roerbakken vloeibaar
2 eetlepels paneermeel (grof)
2 eetlepels verse peterselie gehakt
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge á 40 g
extra nodig: ronde steker (ø ca. 10 cm)

Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Doe de schillen in een pan en zet de schillen onder water, breng het geheel aan de kook, zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Breng het kookvocht met een theelepel zout aan de kook en voeg de asperges toe. Breng vervolgens de asperges aan de kook, zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht afkoelen. Voor gebruik de asperges in het kookvocht nog even opwarmen.
Breng in een hoge pan 2 liter water met de azijn en 2 theelepels zout aan de kook. Breek telkens een ei in een koffiekopje, roer met een garde door het water zodat er een kolk ontstaat. Laat de kolk een beetje tot rust komen en giet vervolgens in 1 beweging het ei in het midden van de kolk. Pocheer het ei 5 – 6 minuten. Schep het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg het ei op keukenpapier. Pocheer vervolgens de rest van de eieren op dezelfde manier.
Hak de zalm fijn en maak het tempurabeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een frituurpan. Halveer de asperges dep ze droog, haal ze door het tempurabeslag en frituur ze in de hete olie. Verhit de vloeibare margarine en schep het paneermeel en de peterselie erdoor. Bereid de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de zalm met behulp van de ronde steker over het midden van de borden. Leg het gepocheerde ei op de zalm, verdeel de tempura van asperges over de borden en schenk de saus over het ei. Bestrooi het geheel met paneermeel-peterseliemengsel.

        

Bron: www.knorr.com/nl