8 sjalotten
2 teentjes knoflook
50 g pancetta plakken
1 Knorr Rundvlees Bouillontabletten
500 g riblappen
2 eetl. bloem
2 eetl. zonnebloemolie
250 ml volle rode wijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 eetl. fijngehakte verse platte peterselie |
Pel en snipper
de sjalotten. Pel de knoflook. Snijd de pancetta in stukjes. Los de
Knorr Vlees Bouillontablet op in 250 ml kokend water. Snijd het
vlees in dubbelstenen en bestuif met de bloem. Verhit 1 eetlepel
olie in een koekenpan en bak het vlees in gedeelten al omscheppend
bruin. Doe het vlees over in een braadpan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en fruit de sjalotten in
2-3 minuten goudgeel en glazig. Schep de knoflook erdoor en bak 30
seconden mee. Voeg het uienmengsel aan het vlees toe. Schenk de
bouillon en de wijn erbij en voeg de tijm en laurierblaadjes toe.
Roer alles goed door, leg de deksel op de pan en stoof het vlees op
een laag vuur in 1½ - 2 uur gaar. Bak de pancetta in een koekenpan
met antiaanbaklaag knapperig uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de boeuf bourguignon gegarneerd met de pancetta en de
peterselie.
|