200 g
sperziebonen
1 komkommer
1 rode paprika
3 tomaten
1 ui
300 g kipfilet
5 eetl. olie
650 ml water
1 pak Knorr Wereldgerecht
Portugese Kip Piri Piri á 260 g |
Maak de sperziebonen
schoon, halveer ze en kook ze ongeveer 5 minuten voor, in ruim
kokend water.
Snijd de rode paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Pak een kom en maak de marinademix hierin samen met de 2 eetlepels
olie aan. En marineer hierin de kipfiletreepjes in ongeveer 5
minuten.
Doe 650 ml koud water in een pan en voeg de rijst en de kruidenmix
hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 minuten
zachtjes koken, zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
Ondertussen bak je in een koekenpan (zonder olie) de kipreepjes
goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en voorgekookte sperziebonen
toe en bak nog even kort mee. |