400 g mager
rundergehakt
600 g Italiaanse groentepakket
2 courgette
150 g zongedroogde tomaat
500 ml magere melk
125 g geraspte kaas
2 eetl. olie |
Verwarm de oven
voor op 200˚C.
Snij de courgette in plakjes en halveer ze. Grill de courgette in
een grillpan of rooster ze in de oven met wat olie. Houd ze even
apart. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de
groentemix en de gegrilde courgette toe en bak deze kort mee.
Voeg dan eerst het zakje sausmix toe en vervolgens 500 ml melk, 500
ml water en de zongedroogde tomaat. Breng het geheel al roerend aan
de kook en laat 3 min. zachtjes koken. Geen zorgen: de saus blijft
dun.
Neem een grote ingevette ovenschaal en bouw daarin om en om de saus
en de lasagnebladen op tot een mooie lasagne. Begin en eindig met
een laagje saus. Strooi, om het gerecht af te maken, de geraspte
kaas erover en laat de lasagne in 35 à 40 min. mooi goudbruin
worden.
|