Recept 195, Enchilada's met lekker veel groente.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g rundergehakt
400 g Mexicaanse roerbakgroenten
3 lente-uitjes
250 g cherrytomaatjes
1 komkommer
1 avocado
maïs in blik à 140 g
125 ml creme fraiche

Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes. Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de Mexicaanse roerbakgroenten en de uitgelekte maïs toe en bak deze ca. 3 min. mee. Voeg ook de lente-uitjes, de kruidenmix en vervolgens 150 ml water toe aan het gehaktmengsel, roer het goed door elkaar en laat het 1 min. doorbakken.
Voor de salade; halveer de cherrytomaten en snij de avocado en komkommer in grove stukken. Meng de dressingmix met 2 eetl. water en 2 eetl. olie in een grote kom en meng de cherrytomaten, komkommer en avocado erdoor.
Meng de sausmix met de crème fraîche en 3 eetl. water in een schaaltje en laat het 2 min. staan.
Haal de tortilla's uit de verpakking en verwarm ze gedurende 30 sec. in de magnetron (700 Watt). Smeer de tortilla's in het midden in met wat saus. Schep 2 el van het gehaktmengsel in het midden, leg daar wat salade op en vouw de tortilla dicht. Serveer de rest van de salade en saus er apart bij.

        

Bron: www.knorr.com/nl