1 ui
120 g Parmezaanse kaas
1 ei
2 middelgrote vastkokende aardappels
2 middelgrote courgettes
3 eetl. vloeibare margarine
500 g rundergehakt (of lamsgehakt)
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne á 60 g
3 eetl. tomatenpuree
1 theel. kaneelpoeder
200 g Turkse yoghurt |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Pel en snipper de ui. Rasp de kaas. Schil en snijd
de aardappels in plakjes en kook ze 10 minuten op een laag vuur.
Giet ze af en laat ze uitdampen. Snijd intussen de courgettes in
plakjes van ca. 3 mm dik.
Verhit 2 eetlepels margarine in een ruime koekenpan en bak de
courgette plakken, in gedeelten, 5 minuten.
Fruit de ui 2-3 minuten in 1 eetlepel vloeibare margarine in een
andere koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak al roerend bruin en
rul. Voeg de Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne, de tomatenpuree, het
kaneelpoeder en 150 ml water toe en breng aan de kook. Laat op een
laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
Klop het ei los en roer het met de yoghurt en de kaas door elkaar.
Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de helft van het
gehaktmengsel over de bodem van de ovenvaste schaal. Leg de
aardappelplakjes erop en schep de rest van het gehaktmengsel erover.
Dek af met de courgetteplakken en strijk de yoghurt-kaassaus erover
uit. Bak de moussaka in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar.
|