1 kg savooikool
300 g fontina kaas (Italiaanse kaas)
600 g saucijzen (met kruiden en knoflook)
2 eetl. fijngehakte verse bladpeterselie
½ Knorr Groentebouillon tabletten į 5 g
2 eetl. koken, bakken en roerbakken vloeibaar
2 eetl. bloem
Extra nodig: ingevette ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 180°C. Snijd met een scherp mes de bladeren van de
savooiekool rond de stronk los. Kook de kool met de stronkkant naar
boven 10 minuten in ruim water. Laat goed uitlekken en afkoelen en
haal de bladeren van de kool los. Rasp de kaas. Hak 2-3 koolbladeren
fijn.
Druk het worstvlees uit de saucijzen en meng met de gehakte kool, de
geraspte Fontina en de peterselie. Breng op smaak met versgemalen
peper. Verdeel wat vulling over een koolblad, sla de zijkanten van
het blad over de vulling en rol het blad op. Ga door totdat alle
vulling is opgebruikt. Leg de rolletjes in de ovenschaal en bak ze
20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de saus. Los de Knorr Bouillontablet Tuinkruiden op in
250 ml heet water. Smelt de margarine op een halfhoog vuur en roer
de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf
roeren om klontjes te voorkomen. Kook de saus 10 min. op een laag
vuur en blijf goed roeren. Schenk de saus over de koolrolletjes.
Lekker met aardappelpuree.
|