Recept 166, Risotto met kip en champignons.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

150 g champignons
200 g kipfilet
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 Knorr Bouillonketeltje Kip
4 eetlepels vloeibare margarine
300 g risottorijst (bijv. Arborio)
2 theelepels verse tijm
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Roer de Knorr Bouillonketeltjes Kip door 1 l water, breng aan de kook en houd de bouillon warm op een laag vuur.
Verhit 2 eetlepels van de vloeibare margarine. Fruit de ui en de knoflook op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de rijst en de tijm toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee totdat de rijst glazig ziet. Schep telkens een soeplepel bouillon bij de rijst en breng alles aan de kook. Voeg de volgende lepel bouillon pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Ga door totdat alle bouillon is opgebruikt.
Verhit intussen 1 eetlepel van de vloeibare margarine in een koekenpan, bak de champignons in 5-6 minuten al omscheppend bruin en schep ze uit de pan. Verhit de rest van de vloeibare margarine in de pan en bak de kip al omscheppend bruin en in ca. 5 minuten gaar. Voeg de champignons en de kip aan de risotto toe en schep alles goed om. Schep de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en serveer de rest van de kaas er apart bij.

        

Bron: www.knorr.com/nl