150 g
champignons
200 g kipfilet
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 Knorr Bouillonketeltje Kip
4 eetlepels vloeibare margarine
300 g risottorijst (bijv. Arborio)
2 theelepels verse tijm
100 g geraspte Parmezaanse kaas |
Maak de
champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de kipfilet
in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Roer de Knorr
Bouillonketeltjes Kip door 1 l water, breng aan de kook en houd de
bouillon warm op een laag vuur.
Verhit 2 eetlepels van de vloeibare margarine. Fruit de ui en de
knoflook op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de rijst en
de tijm toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee totdat de rijst
glazig ziet. Schep telkens een soeplepel bouillon bij de rijst en
breng alles aan de kook. Voeg de volgende lepel bouillon pas toe als
de vorige geheel is opgenomen. Ga door totdat alle bouillon is
opgebruikt.
Verhit intussen 1 eetlepel van de vloeibare margarine in een
koekenpan, bak de champignons in 5-6 minuten al omscheppend bruin en
schep ze uit de pan. Verhit de rest van de vloeibare margarine in de
pan en bak de kip al omscheppend bruin en in ca. 5 minuten gaar.
Voeg de champignons en de kip aan de risotto toe en schep alles goed
om. Schep de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en
serveer de rest van de kaas er apart bij.
|