1 kleine ui
2 teentjes knoflook
300 g broccoli
200 g Emmentaler kaas
1 eetl. vloeibare margarine
1 zakje Knorr Groentesaus á 29 g
6 filodeeg vellen (diepvries), ontdooid
4 eetl. olijfolie
Extra nodig: bakplaat, bakpapier |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de
broccoli schoon, snijd hem in kleine roosjes. Schil de stelen en
snijd ze in dunne plakjes. Rasp de kaas fijn.
Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een ruime koekenpan en
fruit de ui met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur goudgeel
en glazig. Voeg de broccoli toe en bak al omscheppend 5 minuten.
Neem de pan ban het vuur. Klop het ei los, houd een beetje achter om
de strudel dicht te plakken en schep de rest met de geraspte kaas,
de inhoud van het zakje Knorr Groentesaus en versgemalen peper naar
smaak door het broccolimengsel.
Leg een vel filodeeg op het werkvlak met de lange zijde naar je toe.
Bestrijk het vel met een beetje olie. Herhaal deze handeling nog
vijf maal. Schep het groentemengsel aan de onderzijde van de lange
kant en houdt 3 cm deeg aan de zijkanten vrij.
Vouw de korte kanten van het deeg naar binnen. Rol de strudel op en
plak de randen vast met het achtergehouden ei. Leg de strudel op de
met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk hem met 1/2 eetlepel olie
en bak hem in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en
gaar. Laat de strudel iets afkoelen en snijd hem vervolgens met een
kartelmes.
|