Recept 164, Aubergines met vega chili con carne en fetakaas.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

2 aubergines
100 gram fetakaas
1 bosje peterselie
250 gram couscous
250 gram cherrytomaatjes
3 eetl. olie
1 eetl. citroensap
2 theelepel honing
1 g zak Knorr vega chili con carne

Verwarm de oven voor op 180˚C. Haal met de dunschiller van boven naar beneden enkele repen schil van de aubergine (zo blijft aubergine in vorm maar wordt de aubergine sneller gaar).
Halveer de aubergine in de lengte en prik de helften rondom met een vork in. Besprenkel de aubergines royaal met olie (rondom) en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aubergines in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten.
Schep de vega chili op de aubergines en verkruimel de fetakaas eroverheen. Gratineer de aubergines ongeveer nog 10 minuten.
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel deze koud. Meng de ingrediënten voor de dressing, hak de peterselie grof en halveer de cherrytomaten. Meng de couscous met de dressing, cherrytomaatjes en de helft van de peterselie. Haal de aubergines uit de oven en bestrooi deze met de overgebleven peterselie. Serveer direct met de couscoussalade.

      

Bron: www.knorr.com/nl