2 aubergines
100 gram fetakaas
1 bosje peterselie
250 gram couscous
250 gram cherrytomaatjes
3 eetl. olie
1 eetl. citroensap
2 theelepel honing
1 g zak Knorr vega chili con carne |
Verwarm de oven
voor op 180˚C. Haal met de dunschiller van boven naar beneden enkele
repen schil van de aubergine (zo blijft aubergine in vorm maar wordt
de aubergine sneller gaar).
Halveer de aubergine in de lengte en prik de helften rondom met een
vork in. Besprenkel de aubergines royaal met olie (rondom) en leg ze
in een ovenschaal. Rooster de aubergines in de voorverwarmde oven
ongeveer 15 minuten.
Schep de vega chili op de aubergines en verkruimel de fetakaas
eroverheen. Gratineer de aubergines ongeveer nog 10 minuten.
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en
spoel deze koud. Meng de ingrediënten voor de dressing, hak de
peterselie grof en halveer de cherrytomaten. Meng de couscous met de
dressing, cherrytomaatjes en de helft van de peterselie. Haal de
aubergines uit de oven en bestrooi deze met de overgebleven
peterselie. Serveer direct met de couscoussalade.
|