Recept 16, Asperge-visschoteltje met puree van aardappelen en lente-uitjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg (nieuwe) aardappelen
1 kg asperges
2 zakjes (à 40 g) Knorr Saus voor Asperges
1 bosje lente-uitjes
500 g stevige visfilet (bijv. tilapia of zalm)
4 eetl. fijngehakte peterselie
Extra:
ovenschaal van ca. 2 l inhoud, ingevet

Verwarm de oven voor op 220ºC.
Was de aardappelen. Kook ze met schil in een laagje water gaar (ca. 20 minuten). Giet de aardappelen daarna af.
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) er vanaf. Snijd ze elk in 5 stukken. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
Maak in de tussentijd de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de vis in stukjes.
Stamp de aardappelen (met schil) fijn. Klop er ¼ van de aspergesaus door. Voeg de helft van de lente-ui ringetjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de asperges in de ovenvaste schaal met de vis en wat peper. Schep de rest van de saus, de rest van de lente-uitjes en de peterselie erdoor. Dek de schaal af met de puree. Zet de schaal boven in de oven en laat het gerecht gaar worden, ca. 35 minuten.
Serveer tips:
In een heteluchtoven is het gerecht iets sneller klaar dan in een conventionele oven. Verlaag de temperatuur tussentijds als het gerecht te snel donker wordt.
Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.
Variaties:
De vis kun je vervangen door stukjes gerookte kip.

        

Bron: www.knorr.com/nl