500 g witte
asperges
4 eieren
125 ml kookroom
˝ tablet Knorr Bouillon Basis
2 eetlepels zonnebloemolie
200 g feta verkruimeld
125 g cherrytomaatjes
100 g gemengde sla
1 zakje Calvé Salad Mix Tuinkruiden á 10 g
1 zakje Knorr Aspergesaus á 40 g
75 g ongezouten cashewnoten gehakt
extra nodig: muffin bakvorm |
Verwarm de
oven voor tot 175°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak
onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3
cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges
5 min. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20
min. in het hete water nagaren.
Klop de eieren los met de kookroom en een verkruimeld Knorr
Basisbouillontablet. Vet 4 holletjes van de bakvorm in met 1
eetlepel olie en vul deze met de verkruimelde feta. Schenk het
eimengsel over de feta en bak de feta taartjes in de voorverwarmde
oven in ca. 10 min. gaar.
Schep 1 eetlepel olie door de cherrytomaten en rooster ze op een
bakblik in de oven naast de feta taartjes. Halveer de asperges in
de lengte en was de sla. Bereid de dressing en de Knorr Saus voor
Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de sla met de asperges en de dressing. Verdeel de salade over
de borden, zet het feta taartje op het bord en verdeel de cherrytomaten over de sla. Lepel de saus over het fetataartje en
garneer eventueel met de cashewnoten.
|