Recept 155, Feta taartje aspergesalade en oven geroosterde tomaten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g witte asperges
4 eieren
125 ml kookroom
˝ tablet Knorr Bouillon Basis
2 eetlepels zonnebloemolie
200 g feta verkruimeld
125 g cherrytomaatjes
100 g gemengde sla
1 zakje Calvé Salad Mix Tuinkruiden á 10 g
1 zakje Knorr Aspergesaus á 40 g
75 g ongezouten cashewnoten gehakt
extra nodig: muffin bakvorm

Verwarm de oven voor tot 175°C. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 min. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 min. in het hete water nagaren.
Klop de eieren los met de kookroom en een verkruimeld Knorr Basisbouillontablet. Vet 4 holletjes van de bakvorm in met 1 eetlepel olie en vul deze met de verkruimelde feta. Schenk het eimengsel over de feta en bak de feta taartjes in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. gaar.
Schep 1 eetlepel olie door de cherrytomaten en rooster ze op een bakblik in de oven naast de feta taartjes. Halveer de asperges in de lengte en was de sla. Bereid de dressing en de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de sla met de asperges en de dressing. Verdeel de salade over de borden, zet het feta taartje op het bord en verdeel de cherrytomaten over de sla. Lepel de saus over het fetataartje en garneer eventueel met de cashewnoten.

        

Bron: www.knorr.com/nl