Recept 147, Overheerlijke caponata.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 aubergine
1 rode of gele paprika
3 courgettes
5 eetl. olijfolie
1 handvol rozijnen
1 handvol pijnboompitten
1 Knorr Groentebouillon tabletten
1 eetl. suiker
6 eetl. witte wijnazijn
2 eetl. frambozenazijn
2 tomaten

Was en schil in de lengte dunne reepjes schil van de aubergine zodat er donkere en lichte strepen ontstaan. Snijd de aubergine in dikke plakken en snijd ze vervolgens in vieren. Bestrooi de aubergine met zout en laat 1 uur liggen zodat de bittere smaak uit de aubergine trekt. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Was en snijd de courgettes in dikke plakken en snijd de plakken vervolgens in vieren.
Bak de aubergine in 3 eetlepels hete olijfolie lichtbruin. Schep ze uit de pan op een bord. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de paprika met de courgette in 5-7 minuten lichtbruin. Voeg de aubergine, de rozijnen en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met versgemalen peper.
Voeg de verkruimelde Knorr Groentebouillon tablet toe en schep alles goed op. Laat de groenten 10-15 minuten zachtjes sudderen. Los intussen de suiker op in de azijn en breng de azijn aan de kook. Voeg de azijn aan de groenten toe en kook nog 5 minuten op een laag vuur.
Snijd een kruis in de bovenzijde van de tomaten en leg ze 40 seconden in kokend water. Spoel ze in koud water, trek de velletjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de tomaat op het einde van de bereidingstijd aan de caponata toe. Kook de caponata nog 3 minuten. Serveer de caponata naar wens warm, lauwwarm of gekoeld.

          

Bron: www.knorr.com/nl