800 g
kikkererwten in blik
40 g havervlokken
2 eetl. plantaardige olie
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Pikante Goulash à 62 g
150 g tofu
50 ml sojayoghurt
0.5 bosje verse platte peterselie
3 takjes munt
0.5 bosje bieslook
1 theel. citroensap
3 eetl. olijfolie
extra nodig: keukenmachine, staafmixer |
Giet de
kikkererwten af en doe ze in de kom van de keukenmachine. Voeg de
havervlokken, de plantaardige olie en het zakje Knorr natuurlijk
lekker! Mix voor Pikante Goulash toe. Mix het geheel met behulp van
een keukenmachine of blender. Rol er kleine balletjes van.
Snijd de tofu in stukjes. Was en droog de kruiden, pluk de
peterselie en de muntblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Knip
de bieslook fijn. Pureer de tofu en de sojayoghurt met de staafmixer
in een hoge kom. Voeg de verse kruiden, het citroensap en peper en
zout naar smaak toe.
Verhit de olijfolie en bak de falafel balletjes rondom goudbruin.
Serveer de balletjes met de sojayoghurtdip.
|