1 kg ongeschilde
krieltjes, schoongeboend
1 biologische citroen
500 g kabeljauwfilet
4 sjalotten
3.5 eetlepels vloeibare margarine
1 zakje Knorr Hollandaisesaus į 40 g
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie (of dille)
extra nodig: cocktailprikkers, ovenschaal |
Kook de
schoongeboende krieltjes 15 minuten in water en giet ze af. Verwarm
de oven voor tot 200°C. Snijd de gewassen citroen in plakjes. Vorm
van de kabeljauw rolletjes, zet ze vast met cocktailprikkers en
steek in elk rolletje een plakje citroen. Pel en halveer de
sjalotten.
Zet de rolletjes in de ovenschaal. Druppel 1½ eetlepel van de
margarine over de rolletjes en bestrooi met versgemalen peper naar
smaak. Bak de vis 7-8 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Bak
intussen de krieltjes met de sjalotten in de rest van de margarine
al omscheppend bruin en gaar.
Bereid de Knorr Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op het
zakje. Roer er de mosterd door. Serveer de vis met de saus en de
gebakken aardappelen met sjalotten. Garneer met de peterselie of
dille.
|