Recept 131, Hamburger met koude bearnaisesaus.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 pakje Knorr Bearnaisesaus Kant&Klaar a 300 ml
200 ml mayonaise
1 tomaat
2 zoete aardappels
2 eetl. olijfolie
600 g mager rundergehakt
4 hamburgerbroodjes
2 bladeren bindsla

Verwarm de oven voor tot 220°C. Roer de Knorr Bearnaisesaus met de mayonaise door elkaar en zet apart. Snijd de tomaat in plakjes. Was en snijd de zoete aardappels in frieten, bestrijk ze met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Keer de frieten 1-2 maal.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 4 hamburgers van. Grill de hamburgers in een hete grillpan ca. 3 minuten. Keer ze en rooster de hamburgers in ca. 4-7 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken.
Snijd intussen de broodjes open. Beleg de onderste helft met sla. Leg de hamburgers erop en verdeel de tomaat erover. Serveer met de bearnaisesaus en de zoete aardappelfrieten.

      

Bron: www.knorr.com/nl