1 pakje Knorr
Bearnaisesaus Kant&Klaar a 300 ml
200 ml mayonaise
1 tomaat
2 zoete aardappels
2 eetl. olijfolie
600 g mager rundergehakt
4 hamburgerbroodjes
2 bladeren bindsla |
Verwarm de oven
voor tot 220°C. Roer de Knorr Bearnaisesaus met de mayonaise door
elkaar en zet apart. Snijd de tomaat in plakjes. Was en snijd de
zoete aardappels in frieten, bestrijk ze met olijfolie en leg ze op
de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde
oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Keer de frieten 1-2 maal.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 4 hamburgers
van. Grill de hamburgers in een hete grillpan ca. 3 minuten. Keer ze
en rooster de hamburgers in ca. 4-7 minuten naar wens rood, rosé of
doorbakken.
Snijd intussen de broodjes open. Beleg de onderste helft met sla.
Leg de hamburgers erop en verdeel de tomaat erover. Serveer met de
bearnaisesaus en de zoete aardappelfrieten. |