Recept 13, Kalkoen in kerriesaus met appel en mandarijn.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g kalkoenfilet
1 pak Knorr Wereldgerecht Indiase Kip Madras
7 eetlepels Conimex Wokolie
1 flesje Blue Band Finesse voor Koken
1 blik mandarijnen op lichte siroop
2 appels
250 g broccoliroosjes
1 zakje Calvé Saladmix Ui Bieslook
125 g gemengde sla met tuinkruiden
4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes

Snijd de kalkoenfilet in 8-12 grove stukken. Meng de marinademix uit het pakket met 3 eetlepels wokolie en schep de stukken kalkoen erdoor. Laat kalkoen 10 minuten marineren.
Kook de rijst uit het pakket volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de stukken kalkoen met de marinade in een wok (zonder extra olie) op matig hoog vuur in 5 minuten mooi bruin. Roer 200 ml water, de Finesse voor Koken en de mandarijntjes met vocht samen met de mix voor kerriesaus door het bakvet. Laat de kalkoen hierin 5 minuten zachtjes sudderen.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in plakken. Verhit 1 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 2-3 minuten goudbruin.
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
Klop in een slaschaal de Saladmix met 3 eetlepels wokolie en 3 eetlepels water tot een dressing en schep de sla met tuinkruiden er luchtig door. Schep de gebakken uitjes door de rijst.
Schep de rijst op vier borden en schep de kalkoenfilet met kerriesaus ernaast. Schep de appelplakken op de kalkoen en serveer met de broccoli en salade.
Variaties:
Vervang het blikje mandarijnen door een blikje PLUS ananasstukjes van 227 g.

          

Bron: www.knorr.com/nl