Een bijzonder
gerecht uit de Perzische keuken is de Kip Orzo. Wist je dat Orzo een
pastasoort in de vorm van rijst is? Dit gerecht is lekker kruidig en
de zoete abrikozen en specerijen zorgen voor een bijzondere smaak.
350 g kipfilet
1 ui
1 courgette
125 g cherrytomaten
40 g tomatenpuree
100 g gedroogde abrikozen
olie |
Snij de ui in
halve ringen en de courgette in blokjes. Halveer de cherry tomaten
en de abrikozen. Snij vervolgens de kipfilet in blokjes. Meng de
tomatenpuree met 1 eetlepel olie en de inhoud van het zakje
‘marinade’ in een kom.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de kipblokjes
samen met de ui goudbruin. Zet dan het vuur laag en voeg het
tomatenpureemengsel toe en verwarm dit 1 min. mee. Voeg vervolgens
650 ml water samen met de ‘Orzo pasta’ toe en breng het geheel
alroerend aan de kook.
Voeg, na 5 min. koken, de gesneden courgette toe en laat het weer 5
min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de cherry tomaten en de abrikozen
toe en laat het geheel nog 2 min. doorkoken. Het gerecht heeft nu in
totaal ca. 12 min. gekookt.
Verhit een andere pan, zonder olie, en rooster hierin de inhoud van
het zakje ‘amandelen’ goudbruin. Strooi de geroosterde amandelen
over het gerecht. |