Recept 100, Falafel pita's.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

150 g cherrytomaatjes
1 middelgrote rode ui
4-5 bladeren krulsla
1 pak Knorr® Wereldgerechten Libanese Falafel
100 g tomatenketchup
125 ml crème fraîche
260 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
4 el plantaardige olie

Een falafel recept is te moeilijk? Dit falafel pita recept is eenvoudig te maken door het gebruik van een pak Knorr Mix voor Libanese falafel. Met de Wereldgerechten van Knorr is falafel eenvoudig zelf te bereiden en staan ze in een handomdraai op tafel. Verwarm de oven voor tot 180°C. Was en snijd de tomaten in plakjes. Pel en snijd de uien in halve ringen en was en scheur de sla. Schep deze ingrediënten door elkaar.
Voor de Harissasaus: meng de ketchup met twee eetlepels water en de inhoud van het zakje ‘Harissa' uit het pak Knorr® Wereldgerechten Libanese Falafel. Voor de knoflookdip: meng de crème fraîche met 3 eetlepels water en de inhoud van het zakje 'Dipsaus'.
Doe de kikkererwten in een grote schaal. Voeg 2 eetlepels water, 2 eetlepels van de olie en de inhoud van het zakje 'Kruidenmix' toe en prak alles met een vork goed door elkaar.
Maak 12 gelijke ballen van de kikkererwtmix en druk ze iets platter. Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en bak de falafel 5 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.
Verwarm de pitabroodjes 3 minuten in de voorverwarmde oven. Vul elke pita met een beetje harissasaus, wat salade en falafel.

        

Bron: www.knorr.com/nl