1 klein
stokbrood, ½ gegrilde kip, ½ bosje peterselie, 200 g kwark, 2 eetl.
mayonaise, 2 eetl. slagroom, 1 theel. tomatenpuree, zout,
cayennepeper, een stukje komkommer, 4 tomaten, wat blaadjes
ijsbergsla |
Maak het
kippenvlees los van het bot en verdeel het in niet te kleine
stukken. Verwijder desgewenst het vel. Was de peterselie, dep droog
en hak fijn. Meng kwark, mayonaise, slagroom en tomatenpuree en
breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie. Schil de
komkommer en snijd in ongeveer 3 mm dikke plakjes. Was de tomaten,
snijd ze in plakjes en verwijder daarbij het kroontje. Was de sla,
dep droog en snijd of scheur in stukjes. Snijd het stokbrood in 8
stukken en halveer deze. Besmeer telkens é'n helft met het
kwarkmengsel. Beleg de andere helften met wat sla, plakjes tomaat,
plakjes komkommer en kip. Breng de kip desgewenst op smaak met zout
en peper. Leg de helften op elkaar. |