Recept 2, Stokbrood met kip.

IngrediŽnten voor 8 stuks:

Bereiding:

1 klein stokbrood, Ĺ gegrilde kip, Ĺ bosje peterselie, 200 g kwark, 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. slagroom, 1 theel. tomatenpuree, zout, cayennepeper, een stukje komkommer, 4 tomaten, wat blaadjes ijsbergsla

Maak het kippenvlees los van het bot en verdeel het in niet te kleine stukken. Verwijder desgewenst het vel. Was de peterselie, dep droog en hak fijn. Meng kwark, mayonaise, slagroom en tomatenpuree en breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie. Schil de komkommer en snijd in ongeveer 3 mm dikke plakjes. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en verwijder daarbij het kroontje. Was de sla, dep droog en snijd of scheur in stukjes. Snijd het stokbrood in 8 stukken en halveer deze. Besmeer telkens ť'n helft met het kwarkmengsel. Beleg de andere helften met wat sla, plakjes tomaat, plakjes komkommer en kip. Breng de kip desgewenst op smaak met zout en peper. Leg de helften op elkaar.