Pel de uien en snipper ze
fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten
zachtjes.
Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de
djinten toe en
laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel
er het
bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt
sudderen.
Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.
Invriestip:
Dit gerecht kunt u heel goed van tevoren bereiden en invriezen.
Ontdooi het
gerecht in de koelkast in ± 5 uur en zet het vervolgens in ± 15
minuten op
heel laag vuur. De houdbaarheid na het invriezen is ± 2 maanden. |