Voorbereiden:
Kook de koolbladeren 7 minuten in water met zout. Giet ze
voorzichtig af zodat ze heel blijven en spoel er koud water over.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de uien en snipper ze. Fruit
de uien en geperste teentjes knoflook in 1 eetl. hete olijfolie.
Meng de rest van de olijfolie, de geraspte kaas, gehakte olijven,
tijm en het ui-knoflookmengsel door het gehakt.
Bereiden:
Leg de koolbladeren naast elkaar. Snijd eventueel dikke harde nerven
weg maar houd de bladeren heel. Verdeel het gehaktmengsel in 8
porties en leg deze in de vorm van een worst op de kool. Sla de
zijkanten van de koolbladeren iets naar binnen en rol ze om het
vlees tot strakke pakketjes. Verwarm de ingrediënten voor de
tomatensaus. Snijd de tomaten iets kleiner. Leg de koolrolletjes in
de tomatensaus en laat ze afgedekt 25 minuten zachtjes stoven.
Lekker met stokbrood, rijst of gekookte aardappelen en
komkommersalade.
Tips:
Dit gerecht kan ook in de oven: verwarm deze voor op 180ºC. Leg de
rolletjes naast elkaar in een ovenschaal, giet de tomatensaus erover
en zet dit afgedekt 50 minuten in het midden van de oven. |