Maak de boontjes, de
wortels, de bloemkool en de courgette schoon en was
deze groenten. Halveer de boontjes, snijd de wortels in schijfjes,
verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette en
halve
maantjes. Leg de boontjes in een ruime schaal, voeg er een geutje
water
aan toe en dek de schaal af. Kook de boontjes gedurende 6 minuten op
de
hoogste stand.
Schil de gember en rasp hem.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
Haal de boontjes uit de oven en giet ze af.
Doe de olie, samen met 1 eetlepel boter, in de schaal en voeg er het
koriander, het kardemom, het kerrie, het kurkuma en het chilipoeder
aan toe. Strooi er de geraspte gember over en dek de schaal af.
Plaats
deze ca 30 seconden in de oven op de hoogste stand. Voeg er
vervolgens
de aardappelstukjes, de boontjes en de wortelschijfjes aan toe. Dek
de
schaal af en laat ca 10 minuten koken op de hoogste stand.
Roer tussendoor even. Voeg er vervolgens de bloemkoolroosjes bij en
laat nogmaals 10 minuten koken op de hoogste stand. Roer er
tenslotte de
courgette-maantjes onder en laat nog ca 6 minuten koken op de
hoogste
stand. Breng de groentebereiding eventueel verder op smaak met wat
zout
en versier ze met enkele korianderblaadjes op peterselieplukjes. |