1 pak
pangasiusfilet ((vis, 400 g, diepvries), ontdooid)
1 pakje surimi sticks (200 g)
2 eetl. zoete chilisaus (flesje 250 ml)
4 middelgrote aardappelen (kruimig)
3 eetl. zonnebloemolie
1 krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
4 eetl. thousand islands sladressing (fles 450 ml) |
Verwarm de oven
voor op 190ºC. Maal de pangasiusfilet en surimisticks in de
keukenmachine fijn. Meng in een kom met de chilisaus en peper en
zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes en zet afgedekt in de
koelkast.
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in
aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 45 min. gaar boven in de
oven.
Zet de oven uit en laat de aardappelen erin liggen. Verhit de olie
in een koekenpan. Bak de viskoekjes in 6 min. goudbruin en gaar.
Keer halverwege. Meng ondertussen de sla met de dressing, peper en
zout. Serveer de salade, viskoekjes en aardappelen apart. Leg tussen
de viskoekjes wat partjes limoen.
Tip:
Voor pittige viskoekjes: vervang de zoete chilisaus door 1 eetl. Thaise currypasta. |