Doe de gewassen mosselen
in een pan en verhit deze op een hoge vlam samen met een glas witte
wijn. Na 7 minuten de mosselen omschudden in een gesloten pan. Na
ca.. 10 minuten zullen alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit
hun schelp op 20 mooie exemplaren na. Deze zullen gebruikt worden
als garnering. Het kookvocht bewaren.
Ontvel de paprika′s. Dit kan door ze boven een vlam te houden,
waardoor de schil openbarst, of door ze met een dunschiller te
schillen. Haal daarna de pitten en zaadlijsten eruit en snijdt de
paprika′s in kleine stukjes.
Maak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie
totdat alles zacht geworden is.
Voeg hier de paprika en de rijst aan toe en roer dit goed door
elkaar totdat alle olijfolie door de rijst is opgenomen. Dit merk
je, doordat de rijst wat glazig wordt. Hierna al roerend het
kookvocht van de mosselen toevoegen. Blijf roeren totdat alle vocht
is opgenomen. Voeg op dezelfde wijze scheutje voor scheutje de
visbouillon toe. Zorg er telkens voor dat de bouillon is opgenomen
door de rijst, voordat u een nieuw scheutje toevoegt en stop hiermee
wanneer er geen vocht meer wordt opgenomen.
Als laatste de mosselen en de peterselie toevoegen en maak het op
smaak met wat peper en zout.
Serveer de risotto con cozze e peperone in een diep bord en plaats
de apart gehouden mosselen op de risotto als garnering. |