2 pakken
diepvries zalmfilets (4 x 125 g, Novomare)
1 venkel (± 300 g)
1 gele paprika
1 zakjes amandelschaafsel (45 g, Baukje)
1 zakje Finesse room-basilicumsaus (40 g, Knorr)
1 dl witte wijn
4 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel groene pesto |
Laat de
zalmfilets ontdooien en snijd ze in blokjes van ± 2 cm.
Was de venkel, snijd er het groen af, bewaar dat voor de garnering
en snijd de venkel in smalle reepjes.
Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd het
vruchtvlees in ruiten.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ± 3 minuten
goudbruin.
Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing met 1 dl water en de
wijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de venkel en de paprika toe
en roerbak ± 2 minuten.
Pel de knoflook, pers hem erboven uit en roerbak het geheel nog ± 1
minuut.
Schep de groenten uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de zalm ± 4 minuten.
Voeg de groenten weer toe en roerbak alles ± 2 minuten.
Roer de pesto erdoor.
Verdeel de roergebakken zalm met de groenten over de borden, schep
de saus
erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Garneer met het venkelgroen.
Lekker met Tagliatelle.
Variatietip: In plaats van amandelschaafsel kunt u ook
pijnboompitten gebruiken. |