Recept 24... Vis Lasagne |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g
victoriabaars / roodbaars filet, Filet: Een dun uitgesneden reepje
vis, vlees of gevogelte. Mals stuk vlees zonder been, zoals
kipfilet, varkensfilet (haasje) |
Bereiding: |
Leg de beide
soorten vis op een plank en zout ze licht en strooi er vers gemalen
peper over. Neem de ovenschaal en leg op de bodem een laag lasagne
vellen, hierop de zalm. Zalm: Een grote, tot 1,5 meter lange
zilverachtige trekvis die wel 6 - 8 kg kan wegen. Van mei - juli
wordt de zomerzalm, een mindere kwaliteit gevangen. Mannetjes zalmen
met mooi roze vlees tussen de 5 - 10 kg. zijn het beste. stukken.
Weer een laag lasagne vellen. verdeel hierop de plakjes schinken
samen met de courgette schijven en de basilicumblaadjes. Giet
hierover een laagje bechamelsaus. Dan weer een laag lasagne vellen
met hier op de stukken baars. Baars: Een roofvis die zich voedt met
andere vissen. Leeft in beken en meren van verschillende
temperaturen. De vis heeft wit, stevig vlees met een goede smaak,
dek af met lasagne vellen. Hierop de preiringen, de blokjes paprika
en de knoflook. Daarop een flinke laag bechamel saus en strooi als
laatste de kaas er over. |
|