Recept 110... Kerrieaardappeltjes en gebakken vis |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g
pangasiusfilet (vis) |
Bereiding: |
Bestrooi de vis
met zout en peper naar smaak en wentel hem door de bloem, schud de
eventuele overtollige bloem eraf. Verhit 2 eetlepels olie in een
koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 8-10 minuten
gaar, keer hem halverwege. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een
hapjespan en bak hierin de aardappelpartjes, roer de kerrie erdoor.
Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltjes op een laag vuur in
8-10 minuten gaar. Rasp van de citroenschil een theelepel
citroenrasp af, pers daarna de vrucht uit. Halveer de komkommers in
de lengte, schraap eventueel met een theelepel de zaadlijsten eruit
en schaaf met een kaasschaaf de komkommers in de lengte. Breng de
komkommerlinten op smaak met een theelepel citroensap, 1 eetlepel
olie en zout en peper. Druppel de rest (of een gedeelte) van het
citroensap over de vis. Serveer de vis met de citroenrasp, de
komkommersalade en de kerrieaardappeltjes. |
|