Schaaf de chocolade fijn
en smelt hem met 75 g suiker en 3 el water op
een zacht vuurtje. Laat afkoelen en vermeng met 250 gr uitgelekte
mascarpone.
Bekleed de binnenzijde van 4 cilinders met ingeolied boterhampapier
van
5 cm hoog, plaats ze op 4 dessertbordjes en vul ze met de
chocolademascarpone. Plaats de cilinders in de koelkast en week
daarna
de gelatine in koud water. Rasp de schil van een halve sinaasappel
zo
dun mogelijk. Vermijd het wit, omdat dit een bittere smaak geeft.
Doe de sinasrasp in een pannetje met 50 g suiker en 1 el water.
Laat het smelten op een zacht vuurtje en los er de geweekte gelatine
in
op. Roer het mengsel goed en laat het dan afkoelen. Vermeng het
daarna
met de rest van de mascarpone en de grand marnier.
Verdeel dit over de vier vormpjes als tweede laag.
Plaats de vormpjes 2 uur in de koelkast.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes
tussen
de vliesjes uit. Haal de gerechten uit de vormpjes en verwijder het
papier. Schik er de sinaasappelpartjes rond er garneer de kaasjes
met
een topje citroenmelisse.
Tip: Als cilindervormpjes kunt u kleine blikjes van tomatenpuree
gebruiken waaruit u de bodem verwijdert. Het bekleden met reepjes
boterhampapier van 5 cm hoog is nodig om de oxydatie te voorkomen. |