Recept
481, Kabeljauw-ovenschotel met gemengde groenten en witte wijnsaus.
Ingrediënten voor 4
personen:
600 g
kabeljauwfilet, in vier stukken
400 g verse gemengde groenten, juliënne gesneden
2 el vloeibare margarine
0.5 blokje Knorr Bouillon Finesse Vis
4 dl witte wijn
1 zakje Knorr Mix voor Vissaus
Knorr Aromat Smaakverfijner
Bereiding:
Warm de oven
voor tot 180°C.
Warm een pan, giet er de vloeibare margarine in en stoof er de
groenten in gedurende 3 minuten. Voeg het Knorr Bouillonblokje Vis
en 3 dl water toe en laat op zacht vuur en met een deksel op de pot
gedurende 8 minuten stoven.
Giet de groenten in een ovenschotel en schik daarop de vis. Kruid
met peper en Aromat. Giet er de helft van de witte wijn bij en dek
af. Schuif in de oven en laat 12 minuten garen (ook bij 1 groot
stuk).
Bereid ondertussen in een pannetje het pakje Knorr Droge Vissaus met
de rest van de wijn.
Verdeel de vis in porties en schik deze op de borden. Giet de saus
in de schotel van de vis en roer er de groenten voorzichtig bij.
Schik de groenten met de saus langs de vis en dien op met gekookte
aardappelen.