Maak alle
groenten schoon. Snijd ze in gelijke stukken en hak de knoflook
fijn. Snijd het vlees in gelijke stukken van ongeveer 1½ cm.
Verhit 2½ el olijfolie in een grote passende pan. Voeg alle groenten
toe (als ze in de pan passen, anders verdelen in 2 of 3 porties),
bak ze 5 minuten, schep ze uit de pan en zet ze opzij.
Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak het vlees al
omscheppend mooi bruin. Blus af met een beetje water en roer de
Knorr Vloeibare Bouillon Rund, de knoflook en de kruiden erdoor.
Voeg voldoende water toe om alles te bedekken (1,5 liter). Stoof het
vlees op een laag vuur, afgedekt met een deksel, gedurende 1½ uur.
Controleer het vlees van tijd tot tijd om te kijken of het nog wat
langer moet koken. Voeg de groenten toe wanneer het vlees gaar is,
en warm alles, afgedekt met een deksel, nog 5 minuten door. Breng
het stoofpotje van rundvlees en butternutpompoen op smaak met zout
en peper.
Groententip:
Garneer het stoofpotje met rundvlees en butternutpompoen met handje
fijngehakte peterselie. |