Voorbereiding:
Snijd de courgette in korte smalle reepjes. Pel de uien en snijd ze
in smalle ringen.
Verhit de vloeibare margarine in een diepe pan en bak hierin de uien
en courgette 3 min., geregeld roeren. Voeg de suiker toe en bak nog
2 min.
Voeg de witte wijn of het appelsap, 800 ml warm water, de
Provençaalse kruiden en de Bouillonketeltjes toe en breng de soep
aan de kook. Kook de soep 15 min. Schep er 4 eetlepels van de uien
en courgette uit.
Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de apart
gehouden uien en courgette weer aan de soep toe.
Klop de verse roomkaas - met een lepel- los met de peper.
Bereiding:
Schep de hete soep in 4 grote soepkoppen. Strooi de knapperbolletjes
erover en schep in elke kop een lepel verse kaas. Of schep de
roomkaas op soeplepels en leg die op de soepkoppen. |