Recept 382, Vol-au-vent.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 grote kipfilets
250 g Parijse champignons
2 wortelen
1 ui
2 eetl. olie
peper
zout
½ citroen
2 flesjes Knorr Fond - Kip
60 g Solo margarine
60 g bloem
200 ml slagroom
4 bladerdeeg pasteitjes

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en bewaar. Maak de champignons en wortelen schoon, schil de wortelen en de ui. Snijd de ui en wortelen in blokjes en snijd de champignons in vieren.
Bak de kip aan in een braadpan met de olie. Voeg de wortelen en ui en vervolgens de champignons toe. Kruid met peper en zout en bak tot alles gaar is.
Bereid gedurende deze tijd de béchamel: Pers het sap van de halve citroen, open de Knorr Fond Kip en de room.
Smelt de margarine in een kookpot. Zodra de margarine gesmolten is, voeg de bloem in één keer toe en laat al roerend met een houten lepel lichtbruin bakken. Voeg vervolgens de Knorr Fond toe en blijf roeren om klonters te vermijden. Laat al kokend aandikken en voeg de citroen en room toe. Kruid met peper en zout en haal van het vuur.
Verwarm intussen de bladerdeeg pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zodra de kip en groenten gaar zijn, meng ze onder de béchamelsaus. Dresseer een bladerdeeg pasteitje op elk bord en vul rijkelijk met de vol-au-vent.