Los de
groentenbouillonblokjes op in een 1,5 liter heet water.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Verwijder ongeveer anderhalve
centimeter van de onderkant van de groene asperges en verdeel ze in
stukjes. Houd de kopjes apart. Schil de aardappelen en verdeel ze in
blokjes van 2 cm.
Snijd de ui en de selderstengel heel fijn. Plet het knoflookteentje
en snijd het fijn. Verhit een soeppan, voeg er twee eetlepels Solo
vloeibaar aan toe en stoof de ui, de selder en de knoflook gedurende
een drietal minuten.
Overgiet dit met de groentenbouillon en breng aan de kook. Draai het
vuur op halve kracht en voeg de aardappelblokjes toe. Breek de
papardelle in korte stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat in
ongeveer 8 minuten gaarkoken.
Voeg de broccoliroosjes, de erwtjes en de aspergestukjes toe en laat
ze 2 minuten meekoken. Voeg tijdens de laatste minuut de
aspergekopjes toe en roer twee eetlepels groene pesto door de soep.
Kruid eventueel bij met versgemalen zwarte peper.
Werk de soep in de borden af met parmezaankrullen (gebruik hiervoor
een dunschiller) en gehakte bladpeterselie.
Tip:
Serveer deze soep heet, met een knapperig stuk verse ciabatta erbij. |